Tekintse meg cikkeinketAz ágy és az ágykeret közti 6 lényeges különbség

Az ágy és az ágykeret közti 6 lényeges különbség

A hálószoba berendezésekor az egyik legfontosabb elem az ágy, vagyis a fekvőhely megválasztása. A tervezés során gyakran álmodunk magunknak faragott tömör fa vagy éppen baldachinos ágyat, majd az üzletekben a választék között sétálva előfordul, hogy elbizonytalanodunk. A kínálat gyakran zavarba ejtően széles, a szebbnél szebb variációkból nehéz választani.

Hogyan válasszunk ágykeretet?

Hogyan válasszunk ágykeretet?

Az ágyak, ágykeretek széles kínálatát szemlélve gyakran érezheti, hogy elkél a segítség, ha nem kíván csupán esztétikai érzékére hagyatkozni. Bár az ágykeret határozza meg a fekvő alkalmatossága kinézetét, azért funkció szempontjából is több szempontot figyelembe kell venni a megfelelő ágykeret kiválasztásakor. Ilyenek például a következők:

A matrac választás 8 alapelve

A matrac választás 8 alapelve

Cipőt, ruhát rövidebb időre vásárolunk, de a tartós fogyasztási cikkekhez sorolhatjuk az ágyat és a hozzá tartozó matracot. Egy jól megválasztott ágyat, vagy ágybetétet akár tíz-húsz évig is tud használni kellemetlenségek és egészségkárosodás nélkül. Ahhoz, hogy ez valóban így legyen, mindenképpen fontos bizonyos szempontokat figyelembe venni, ha jól akarja kiválasztani az alvóalkalmatosságát. Vegyünk sorra néhány tippet, amelyek segítségével könnyebben fogja tudni kiválasztani a megfelelő matracot.

Ketten egy ágyban: mikor duplaszéles és mikor két darab matrac?

Ketten egy ágyban: mikor duplaszéles és mikor két darab matrac?

Kedves vásárlóink - mint ahogy mi magunk is - életük jelentős részét alvással, általában ágyban alvással töltik. Ezért kiemelkedően fontos, hogy ezt lehetőleg kellemes környezetben, testük minden igényét kiszolgáló fekhelyen tegyék. A pihentető alvás létfontosságú része életüknek, egészségüknek, hiszen napközbeni figyelmük, iskolai, munkahelyi, sportolás alatti teljesítményük jelentős meghatározója.

Miért fontos egy jó ágykeret?

Miért fontos egy jó ágykeret?

Első kérdés, hogy kinek vesz ágyat? Dekorációs elemet szeretne a látogatók elkápráztatására, vagy saját magának, hogy kényelmesen aludjon? Amennyiben saját magának szeretne kényelmes fekhelyet, akkor mindenképpen körültekintően kell kiválasztania a két tartozékot, az ágykeretet és az ágybetétet. A matrac a kényelmes alvást teszi lehetővé, ezzel szemben az ágykeret alapvetően az az esztétikai élményt szolgálja, befolyásolja a hálószoba hangulatát. A keret tehát a külcsínt, a betét pedig a belbecst adja egy jó ágy esetében.

Mitől lesz pihentető az alvás?

Mitől lesz pihentető az alvás?

Nyugodt, pihentető éjszaki alvásra vágyik? Mégis álmatlanul forgolódik minden éjjel az ágyában? Lássunk néhány praktikát, ami segíthet, hogy reggel kipihenten tudjon ébredni.