Ágykirály

Ketten egy ágyban: mikor duplaszéles és mikor két darab matrac?

2017-10-24Kedves vásárlóink - mint ahogy mi magunk is - életük jelentős részét alvással, általában ágyban alvással töltik.

Ezért kiemelkedően fontos, hogy ezt lehetőleg kellemes környezetben, testük minden igényét kiszolgáló fekhelyen tegyék. A pihentető alvás létfontosságú része életüknek, egészségüknek, hiszen napközbeni figyelmük, iskolai, munkahelyi, sportolás alatti teljesítményük jelentős meghatározója. Kialvatlanul sem felelni, sem dolgozatot, prezentációt, beszámolót írni - tartani, sem tárgyalni, dolgozni, de még fekvőbetegként, otthoni körülmények között gyógyulni sem lehet sikeresen.

Mi szükséges a kiváló minőségű alváshoz?

Elsősorban anatómiai adottságaiknak megfelelő méretű ágy, ágykeret, matrac. Akár egyszemélyes, akár páros fekhely vásárlásáról gondolkodnak. Fontos szempont az is, hogy fekvőhelyüknek esztétikusan illeszkednie kell lakókörnyezetükhöz, a már benne korábban helyet kapott bútorokhoz, kiegészítőkhöz. Termékeink megbízható minőségben, saját gyártásban, tömör, stabil, otthonos hangulatot keltő borovi fenyőből, illetve kellemes színű és tapintású bükkfából készülnek, igény szerint színes pácolással, antikolással.

Milyen az alvás szempontjából jó ágy?

Kényelmes, elég széles, elég hosszú ahhoz, hogy ellazulva és a lehető legtöbb pózban elférjenek rajta. Van aki „vigyázzállásban”, egyenes testtartásban, más átlósan vagy épp keresztbe fordulva, testhelyzetét váltogatva szeret, tud aludni. Egyedül is, párban is. Némelyek szívesen osztják meg ágyukat gyermekeikkel is, s ezeket a kívánalmakat ki kell szolgálnia hálóhelyüknek. Elég erősnek, súlyukat biztonsággal megtartónak is kell lennie, hiszen az emberek egymástól merőben eltérő testalkatúak, testsúlyuk igen széles skálán mozog.

Emellett nem mindenki fekszik nyugodtan, szinte mozdulatlanul, ugyanabban a testhelyzetben ébredve, mint amiben elaludt. Ágyuknak a forgolódás közbeni „testdobálást” is ki kell bírnia.

Milyen az ideális matrac?

Ez egy sarkalatos pontja az ágy vásárlásnak. Dupla ágy esetében egy nagy matracból, vagy két különállóból álljon – e? Előbbi használata talán inkább az egyedül alvóknak, illetve a párosan sziesztázók közül azoknak nyújt kellemes pihenést, akik hasonlóképpen és módon alszanak, akik hasonló testalkattal, és testsúllyal bírnak. Akiknek azonban alvási szokásai eltérnek egymáséitól, azok zavartalanabbul pihennek külön matracokon, amelyeknek ki kell szolgálni használóik eltérő igényeit. A keményebb, gerincoszlopot stabilabban tartó és a puhább, besüppedősebb élményt nyújtó fekhelyekkel szembeni kívánalmaknak is meg kell felelni. E szempontok szerint is érdemes a piacon körülnézni, az árubőség adta lehetőségeket maximálisan kihasználni.

Milyen tényezők befolyásolják a matrac árakat?

Termékeink árképzésénél maximálisan figyelembe vesszük vásárlóink egyéni kívánságait, ezért nem csak legyártunk, tervezünk is egyedi bútorokat. Ez az oka annak, hogy jelentősen kedvezőbb áron választhatnak ágykeretet, matracot, egyéb kellékeket, kiegészítőket szaküzleteinkben, Budapesten és vidéken is. Termékeink színes választékával, állandó, megbízhatóan magas minőséggel, széles árukészlettel, figyelmes és gyors kiszolgálással, szakértelemmel várjuk önöket!